Sukrin Icing | prirodni zaslađivač u prahu
Sukrin Icing | prirodni zaslađivač u prahu
Stolni zaslađivač bez kalorijske vrijednosti na bazi eritritola i steviol glikozida (stevije) u obliku praha.
- prirodni zaslađivač bez kalorijske vrijednosti
- izvrsno se ponaša kod kuhanja i pečenja
- izgledom i okusom vrlo podsjeća na šećer u prahu
- snaga zaslađivanja – šećer : Sukrin Icing = 1 : 1 (1 žlica šećera jednako je slatka kao 1 žlica Sukrina Icing)
10,90 €
- 400 g
Na zalihi
Najniža cijena u posljednjih 30 dana:
*FIT bodove mogu skupljati samo registrirani članovi. Još nisi član? Registriraj se sada
FIT bodovi
Za svaku kupnju dobivaš 5% u FIT bodovima.
Besplatna dostava
Za narudžbe iznad 50 € dostava je BESPLATNA.
Mogućnosti plaćanja
Plaćanje karticom, PayPal ili TRR
Brza i povoljna dostava
Narudžbe primljene do 13 sati šaljemo isti dan.
Informacije o proizvodu
Sukrin Icing – zdrava i prirodna alternativa šećeru u prahu
Volite peći i kuhati, ali želite smanjiti unos šećera i izbjeći umjetna sladila? Prirodni zaslađivač Sukrin Icing odličan je izbor. Zahvaljujući svojoj finoj teksturi brzo se otapa, što ga čini idealnim za pripremu glazura, krema, slatkih umaka i dekoraciju kolača. Također ga preporučujemo za zaslađivanje hladnih napitaka.
Prednosti prirodnog zaslađivača Sukrin Icing:
- izvrsno se ponaša kod kuhanja i pečenja
- izgledom i okusom vrlo podsjeća na šećer u prahu
- prirodnog je podrijetla
- glikemijski indeks mu je 0*
- ne uzrokuje karijes**
- bez kalorijske vrijednosti (0 kJ/0 kcal)
- snaga zaslađivanja – šećer : Sukrin Icing = 1 : 1 (1 žlica šećera jednako je slatka kao 1 žlica Sukrina Icing)
Odobrene zdravstvene tvrdnje:
- *Konzumacija hrane/pića koja sadrži eritritol umjesto šećera dovodi do manjeg porasta razine glukoze u krvi nakon obroka u usporedbi s hranom/pićem koja sadrži šećer.
- **Konzumacija hrane/pića koja sadrži eritritol umjesto šećera doprinosi očuvanju mineralizacije zuba.
(Uredba Komisije (EU) br. 432/2012 od 16. svibnja 2012. o utvrđivanju popisa dopuštenih zdravstvenih tvrdnji na hrani.)
Usporedba nutritivne vrijednosti na 100 g Sukrin Icing i običnog šećera
Sukrin Icing | Obični šećer | |
---|---|---|
Energetska vrijednost | 0 kJ/0 kcal | 1683 kJ/396 kcal |
Masti | 0 g | 0 g |
– od toga zasićene masne kiseline | 0 g | 0 g |
Šećeri | 0 g | 99 g |
Sol | 0 g | 0 g |
Zaslađivač bez kalorijske vrijednosti (0 kJ/0 kcal)
Sukrin Icing je prirodni zaslađivač bez kalorijske vrijednosti (0 kJ/0 kcal), proizveden prirodnim procesom fermentacije glukoze. Odličan je izbor za sve koji žele izbjeći šećer ili slijede prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata (low-carb, keto, LCHF).
100% siguran i prirodan
Mnogi koji izbjegavaju šećer ne žele konzumirati umjetna sladila. Sukrin Icing je prirodni zaslađivač dobiven od šećernog alkohola, odnosno poliala* eritritola. Eritritol se prirodno nalazi u voću poput grožđa, dinja i krušaka, ali i u fermentiranim namirnicama poput vina i sira. Koristi se kao zamjena za šećer jer ima sladak okus, ali bez visoke kalorijske vrijednosti. Čisti eritritol (prisutno u proizvodu Sukrin) ima otprilike 70 % slatkoće saharoze (običnog šećera), ali ne sadrži kalorije. Osim toga, konzumacija hrane i pića s eritritolom umjesto šećera dovodi do manjeg porasta razine glukoze u krvi, što ga čini popularnim izborom među dijabetičarima i osobama koje prate prehranu s niskim udjelom ugljikohidrata.
*Poliali, poznati i kao šećerni alkoholi, vrsta su ugljikohidrata koji se često koriste kao zaslađivači. Iako se nazivaju “šećerni alkoholi”, ne sadrže etanol prisutan u alkoholnim pićima. Prirodno se pojavljuju u voću i povrću, ali se također mogu industrijski proizvoditi za upotrebu u hrani. Pružaju slatkoću s nižom ili bez kalorijske vrijednosti.
Po čemu se razlikuje od običnog Sukrina?
Sukrin Icing se od običnog Sukrina razlikuje po tome što:
- je fino mljeven u prah, pa nalikuje šećeru u prahu i koristi se na isti način.
- je slađi. Obični Sukrin, koji sadrži samo eritritol, manje je sladak od šećera. Sukrin Icing sadrži dodatnu prirodnu steviju*, zahvaljujući kojoj postiže istu slatkoću kao šećer. Unatoč dodatku stevije, Sukrin Icing nema biljni aftertaste (koji može imati čista stevija).
*Stevija je prirodni zaslađivač dobiven iz listova biljke Stevia rebaudiana. Poznata je po svojoj slatkoći – do 200 puta je slađa od običnog šećera, ali gotovo bez kalorija. Često se koristi kao zamjena za šećer u pićima, pekarskim proizvodima, žvakaćim gumama i drugim prehrambenim proizvodima gdje se želi prirodna slatkoća bez dodatnih kalorija.
Kome je namijenjen prirodni zaslađivač Sukrin Icing?
- svima koji traže prirodnu bezkalorijsku alternativu šećeru
- onima koji izbjegavaju šećer
- dijabetičarima, jer mu je glikemijski indeks 0
- onima koji slijede keto, low-carb i LCHF prehranu
- osobama koje paze na zdravu prehranu
- sportašima i aktivnim osobama
- veganima, jer ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla
Upotreba
Sukrin Icing jednako je sladak kao šećer, pa ga koristite u istoj količini ili prema vlastitom ukusu.
Kako koristiti Sukrin Icing?
- Može se koristiti kao zamjena za šećer u prahu, primjerice u voću, žitaricama, kašama, kavi, čaju i smoothiejima.
- Bolji je izbor za zaslađivanje hladnih napitaka (ledena kava, ledeni čaj itd.).
- Odličan je za dekoriranje, posipanje, pripremu glazura i marcipana.
- Otporan je na visoke temperature i pogodan za kuhanje i pečenje. Ne bi trebao činiti više od 20 % ukupnih sastojaka. Kod pečenja s kvascem treba dodati 1 žličicu šećera ili meda kako bi se tijesto diglo.
Za recepte posjetite www.fitkuhinja.si.
Upozorenje: prekomjerna konzumacija može imati laksativni učinak.
Sukrin Melis/Sukrin Icing: hranilna vrednost
Hranilna vrednost | 100 g |
---|---|
energijska vrednost | 0 kJ/0 kcal |
maščobe | 0 g |
– od tega nasičene maščobe | 0 g |
ogljikovi hidrati | 100 g |
– od tega sladkorji | 0 g |
– od tega polioli* | 100 g |
prehranske vlaknine | 0 g |
beljakovine | 0 g |
sol | 0 g |
Sestavine: sladilo eritritol, sladilo steviol glikozidi (stevia).
Deklaracija
SUKRIN ICING namizno sladilo brez energijske vrednosti na osnovi eritritola in steviol glikozidov (stevie) v obliki prahu.
Enako sladko kot sladkor v prahu: 1 žlica Sukrina Icing = 1 žlica sladkorja v prahu.
Neto količina: 400 g
Sukrin Icing sladilo je naravnega izvora in brez energijske vrednosti. Uporabljamo ga lahko namesto sladkorja v prahu. Glikemični indeks je 0. Uživanje hrane/pijače, ki vsebuje eritritol namesto sladkorja, povzroči manjši porast ravni glukoze v krvi po zaužitju v primerjavi s hrano/pijačo, ki vsebuje sladkor.
Hranilna vrednost (100 g): energijska vrednost 0 kJ/0 kcal, maščobe 0 g (od tega nasičene maščobe 0 g), ogljikovi hidrati 100 g (od tega sladkorji 0 g, polioli* 100 g), prehranske vlaknine 0 g, beljakovine 0 g, sol 0 g. *Ogljikovi hidrati, ki se v telesu ne presnovijo.
Sestavine: sladilo eritritol, sladilo steviol glikozidi (stevia).
Uporaba: kot zamenjava sladkorja v prahu, za slajenje napitkov, sadja, sladic, za kuhanje in peko (pri peki s kvasom v testo dodajte 1 žličko sladkorja ali medu, da spodbudite vzhajanje), za dekoriranje, posipanje, pripravo ledenih oblivov in marcipana. Za recepte obiščite www.fitkuhinja.si.
Opozorilo: prekomerno uživanje lahko povzroča laksativne učinke. V hrani/pijači ne sme preseči 20 % vseh sestavin. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Slika na naslovni strani je simbolna. Pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane ter zdrav način življenja. Koristni učinki sestavin v izdelku se lahko izrazijo le, če je njihovo uživanje del zdravega življenjskega sloga.
Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem prostoru na sobni temperaturi.
Uporabno najmanj do konca datuma, označenega na spodnjem delu embalaže.
Proizvajalec: Funksjonell Mat AS, Norveška
Distributer: Maksimum d.o.o. Parmova 51, 1000 Ljubljana. Tel: 01 43 66 024 www.sukrin.si, www.maxximumshop.si, www.fitkuhinja.si
Recenzije
Još nema recenzija.