Sukrin razmaščeno bademovo brašno napravljeno je od hladno stisnutih sirovih španskih badema.
- prirodno bez glutena
- niski glikemički indeks (GI), malo ugljičnih hidrata
- visok nivo bjelančevina, prehranskih vlakana, vitamina, minerala i antioksidanata
- zdrava alternativa brašnu od pšenice i običnim mljevenim bademima kod pripremanja hrane
Zdrava alternativa brašnu od pšenice
Sukrin bademovo brašno odlična je zamijena za sve one, koji ne konzumiraju pšeničnog brašna ili nekog drugog brašna iz žitarica. Sukrin bademovo brašno ima 80% manje masnoče nego obični mljeveni bademi. Razmaščeno bademovo brašno je svestrano upotrebljivo kod kuhanja i pečenja, kad se želite ognuti brašnima iz žitarica – na primjer za pripremu kruha, raznih peciva, keksa ili kao dodatak sirovim jelima.
Sukrin bademovo brašno sadrži esencialne masne kiseline (EFA), a pored toga je i vir bjelančevina (čak 40%), prehranskih vlakana , antioksidanata i minerala kao što su magnezij, željezo, kalij, bakar, mangan i cink.
Prednosti bio razmaščenog brašna od badema
U Sukrin bademovom brašnu 80% masnoče je otklonjeno sa hladnim stiskanjem, radi čega su njegova svojstva kod pečenja u usporedbi sa običnimi mljevenimi bademima više slična brašnima od drugih žita, i tako pogodnija i lakša za pripremu. Radi nižeg udjela masnoča energijsko je za 53% niži u usporedbi sa običnim bademovim brašnom. Pored toga ima i dulji datum minimalne trajnosti. Ima više pohranjenih minerala, u prvom redu magnezija, željeza, kalija, bakra, mangana i cinka. Sukrin razmaščeno bademovo brašno ima i visoki sadržaj bjelančevina i to čak 40%.